Drzwi zewnetrzne
Just another WordPress site

Ze swiata architektury – Diane Middlebrook Memorial Building / Architektura CCS

Posted in Uncategorized  by admin
September 6th, 2018

Dzięki uprzejmości CCS Architecture Architects: Lokalizacja architektury CCS: Kalifornia, USA Obszar projektu: 280 m2 Zdjęcia: dzięki uprzejmości CCS Architecture + 34 Projekt składa się z czterech nowych studiów dla programu artystów z Djerassi Resident Artists, miejsca, w którym odwiedzający artyści z całego świata są zapewnić pokój i wyżywienie, aby skoncentrować się na swojej pracy przez dłuższy czas.
Nieruchomość składa się z ponad 600 akrów falistych wzgórz, lasów i łąk wysoko na przybrzeżnych wzgórzach Woodside, Kalifornia.
Nowy budynek rozciąga istniejący kampus na łące około 100 jardów od głównego budynku, który pierwotnie był stodołą bydła pochodzącą z czasów, gdy obiekt był czynnym ranczo.
Projekt został pomyślany jako pomnik Diane Middlebrook, znakomitej pisarki i nauczyciela oraz zmarłej żony założyciela programu, Carla Djerassiego.
Chociaż studia są przeznaczone do wykorzystania przez artystów wszystkich dyscyplin, szczególną uwagę poświęcono specyficznym potrzebom pisarzy, gdzie spokojna kontemplacja, wolna od rozproszenia, jest pożądanym udogodnieniem.
Dzięki uprzejmości CCS Architecture Sam budynek jest właściwie grupą czterech oddzielnych jednopokojowych studiów, pogrupowanych pod piątą konstrukcją, wolnostojącą stalową czaszą podtrzymującą panel paneli słonecznych na wschodnich końcach i ścieżkę dla pieszych łączącą cztery studia.
Dzięki uprzejmości architektury CCS Lokalizacja budynku wykorzystuje niezakłócony widok na wybrzeże Pacyfiku na południowy zachód i pas nadmorski na wschodzie.
Te poglądy są uchwycone w każdym studiu przez strategiczne rozmieszczenie drzwi i okien, gdzie nie widać rozproszenia codziennego ruchu samochodów i ludzi.
Ta lokalizacja została również zaprojektowana w celu uwzględnienia zużycia energii poprzez umieszczenie największych otworów ściennych w jednostkach na południowym zachodzie w celu pasywnego pozyskiwania energii słonecznej oraz przez przechylenie płaszczyzny dachowej czaszy w tym samym kierunku, w celu optymalizacji ekspozycji tablicy panelu słonecznego.
Dzięki uprzejmości CCS Architecture Materiały budowlane zostały zaprojektowane i wybrane tak, aby uzyskać najwyższe oceny dla zielonych konstrukcji, przekraczając zalecane wytyczne hrabstwa San Mateo.
Build-it-Green.
program.
Zewnętrzne ściany i dach są bezbarwnymi deskami cedrowymi z certyfikatem FSC, ułożonymi zgodnie z unikalnymi pochyłościami i nachyleniami płaszczyzn dachu i ściany.
Wykończenia wnętrz składają się przede wszystkim z materiałów zebranych z biblioteki przykładowej architektów, tworząc efekt patchworkowego wzoru w głównym pomieszczeniu i na podłogach w łazience, a ściany są utrzymywane proste i pomalowane na biało, tak aby nie konkurować z widokiem za nimi.
Dzięki uprzejmości Planu Architektury CCS 01
[hasła pokrewne: studnie chłonne, pielęgnacja betonu, ruszt fundamentowy ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: pielęgnacja betonu ruszt fundamentowy studnie chłonne